onsdag 29. juni 2016

Anna Grue: Kunsten å dø



Ingegerd Clausen, 83 år gammel pensjonert litteraturkritiker, blir drept i sin datters atelier. I tillegg til å miste sin mor, mister kunstneren Kamille Schwerin et års produksjon av kunst, da morderen knuser alt.
Politiet mistenker derfor at Kamille var det tenkte offeret. Mistanken styrkes da hun utsettes for flere mordforsøk og mottar trusselbrev. Politiet jobber på spreng, men månedene går uten at noen blir pågrepet.
Året etter skal et nytt reality show – morderjakten – spilles inn på en forlatt øy. Deltagerne skal bo og filmes i et forlatt sanatorium. Konseptet er at de skal myrdes en etter en, etterhvert som seerne stemmer de ut. En av deltagerene er selvsagt morderen og det er opp til «detektiven» Dan Sommerdahl å finne morderen.
En av deltagerne er Kamille Schwerin. Politietterforsker Flemming Torp ber sin gamle venn Sommerdahl om hjelp. Kan han holde Kamille under oppsyn i håp om ny informasjon som gjør at de kan løse mordet på hennes mor? Dette blir ikke lett for Sommerdahl, da Kamille faktisk blir drept på ordentlig, og det viser seg at så og si alle deltagerne hadde noe i mot henne.
Anne Grue debuterte i 2005 med «Noget for noget» som ble belønnet med Det Danske Kriminalakademiets diplom for fremragende debut.
Hun har i årevis arbeidet med magasiner. Hun har blandt annet vært sjefsredaktør for Foreldre&barn, Bazar og Vi med hund. Hun bor i København. På norsk har » Dypt å falle«(2009) og «Judaskysset» (2010) utkommet tidligere. Kunsten å dø er tredje bok med privatdetektiven Dan Sommerdahl i hovedrollen.
Dette er klassisk krim, Agatha Christies Ti små negerbarn anno 2011. 
Plottet her fungerer usedvanlig bra, med de to delene boka består av. Først mordet på den eldre damen og deretter realityshowet og TV- innspillingen. Persongalleriet her er praktfullt, hun tar konseptet på kornet, og klarer å formidle på en utmerket måte. Det er underholdning og spenning hele veien, og annet kan man vel ikke forlange av en god krim?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar