onsdag 29. juni 2016

Ragnfrid Trohaug: Okkupert kjærleik
Ida er femten år. Mora og faren er dratt til Afrika for å være leger og redde verden i to mnd. Ida må bo i en annen by sammen med storebror Thomas. Ida forguder broren og fordrar ikke kjæresten hans, duste-Maria. Det var bedre før, når hun og Thomas tilbragte feriene sammen hos bestefar på sørlandet. Men han er død. ….ingenting er som Ida vil. Hun belager seg på å tilbringe sommeren oppe i treet i hagen, og kanskje ta noen bilder.
Men så dukker Linn opp, jenta med David Bowie-øynene, opp.
Hun er helt anderledes enn alle andre Ida noengang har møtt, for ikke å snakke om kjent. Linn spiller i band og bor i et okkupert hus.
Det tar ikke lang tid før Ida flytter inn i kollektivet i det okkuperte huset. Her finner hun støtte, forståelse og forelskelse. Hun oppmuntres til å tenke kreativt og utvikles som fotograf og voksen ungdom.Hun innleder sitt første forhold, og alt er rosenrødt. Inntil politiet kommer for å kaste dem ut….
 Ragnfrid Trohaugs debut bok er en underfundig, realistisk roman om det å være tenåringsjente. Om frustrasjon og første forelskelse. Om det å ta ansvar og stå, ikke bare på egne ben, men også for egne meninger og holdninger. Skildringen av kollektivet og dugnadene til happeningene er realistiske og virkelige. Språket er flyter av seg selv og historien drives framover, dette er en lettlest bok, som passer for ungdom i alle aldere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar