tirsdag 11. oktober 2016

Helene Tursten : Den knuste tang – hesten
En mørk novemberkveld faller finansmagnaten Richard von Knecht fra sin balkong i øverste etasje i en elegant bygård i Gøteborg. Nede på gaten befinner konen og sønnen seg. Hendelsen oppfattes først som et uforklarlig selvmord I en overklassefamilie. Politiet finner etterhvert flere ting som tyder på mord, og ikke mange dager etterpå blir kontoret
til von Knecht sprengt i luften. I ruinene finner de ikke bare ett, men to lik.
En motefotograf blir sprengt i stykker i bilen sin, og han er leieboer hos von Knecht. Hadde de en nærmere forbindelse? Og hvilken forbindelse har Hells Angels med den rike overklassefamilien? Er det kanskje den vakre fotomodellen som giftet seg med von Knechts sønn som er bindeleddet? Og visste hans kone at han hadde en sønn fra før, som nå kommer til å arve en betydelig sum penger?
Kriminalbetjent Irene Huss og hennes kolleger får mye å gjøre. Hver gang de nøster opp en tråd, finner de flere løse trader som alle ser ut til å henge sammen på en eller annen måte. Men hvilken?
Den knuste Tang – hesten er Helene Turstens debutroman som kom ut som film i 2008 . Det er spennende historie, som også er troverdig.
Det er også karakterene i boken.I sentrum står krimina lbetjent Irene Huss. I motsetning til mange politi helter er hun et harmonisk menneske. Lykkelig gift, med tenårings tvillinger. Hun får noen dårlige dager da den ene datteren barberer seg på hodet og begynner å spille I nazi-band. Dette må hun forholde seg til mens hun etterforsker flere dødsfall, men Tursten klarer å få løst dette på en naturlig måte også.
Av spenningsmomenter i boka er det ikke bare mord, vi har narkotikabruk og omsetting, utroskap, AIDS, nynazisme, alkoholisme for å nevne noe. Turstens bok har alt; språket, fantasien, ideene…. Dette er krim på svært høyt nivå, på lik linje med sine landsmenn Mankell og Guillou skriver hun drivende godt.
En lykke å lese.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar