mandag 12. september 2016

Fredrik Skagen : Blomster og blod

En kvinne vinner i lotto. Hun ringer sin sønn og inviterer han hjem til en overraskelse. Da sønnen og kjæresten kommer, finner de henne død på kjøkkenet med en gapende flenge i halsen. Politiet står uten spor, helt til det skjer nok et drap, og et til. Har Tromdheim fått sin egen seriemorder? 
Journalist William Schrøder tenker anderledes enn politiet, og blir etterhvert mer og mer involvert i saken. Det er til han morderen begynner å sende meldinger, og han begynner å tro han vet hvem morderen er. Det kan kodt leseren tro også, helt til slutt, når vi finner ut at det var en helt annen. 
Skagen har skrevet en nervepirrende kriminal roman. Det er ekstra spennende fordi det er så ekte – det kunne vært sant. Miljøene er ekte, og karakterene er svært troverdige. Språket er lekende lett, ispedd aktuelle hendelser fra nåtiden i Norge. Noe som fungerer svært bra.
En annen ting undertegnede fant svært interessant var at i løpet av historien, mens både politi og journalister, drev på med sine respektive etterforskinger, møtte de forskjellige mennesker. Disse karakterene har forfatteren tydeligvis skrevet om i tidligere bøker, og i fotnoter unskylder han dem eller kommer med forklaringer på hvorfor de evt hører dårlig, med referanse til den aktuelle boken. Veldig lurt, nå er undertegnede nysgjerrig og vil gjerne lese mer av Fredrik Skagen. 
Blomster og blod er stor norsk krim, på linje med det beste fra utlandet. Anbefales sterkt

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar