torsdag 1. september 2016

Lisa Jewel: 31 Almanac Road
Kunstneren Ralph og bankmannen Smith er bestekompiser som deler leilighet. Over dem bor rockabillyen og danselæreren Karl sammen med sydamen Siobhan. Øverst bor superbaben Cheri. 
Slik har det vært i flere år og ingenting kan rokke ved denne idyllen.Eller?
Jemima flytter inn hos Ralph og Smith, og mener hun kjenner igjen leiligheten fra en drøm og at en av de to som bor der må være drømmemannen, hun vet bare ikke umiddelbart hvem av dem det er.
Smith har levd i sølibat i 5 år, fordi han sparer seg til sin drømme kvinne, nemlig Cheri på toppen, som ikke engang vet at han eksisterer. Cheri har nemlig en affære med Karl i 2. etg, som hun avslutter med en abort, ganske tidlig i boka.
Ting begynner å ta av når Jem blir sammen med Smith, noe han gjør for å få Cheri sjalu. Noe som ikke fungerer helt etter planen da det er Ralph som blir sjalu fordi han er forelsket i Jem. Siobhan finner ut at Karl har vært utro med Cheri og kaster han ut. Karl har nettopp begynt som dj på radio og får nervøst sammenbrudd på direkten og hele London vet nå hva som har skjedd. Han blir kjendis, Cheri blir sur fordi han blir kjent på hennes bekostning og hun har dessuten drømt om å være kjendis hele livet, så hun må komme opp med en plan og få utnyttet situasjonen til sin fordel….
Forvirret? Ja det er vel noe av meningen. Denne boken føyer seg pent inn i rekken av andre bøker, tv serier og filmer om mer eller mindre vellykkede, karriere bevisste single mennesker rundt de tretti. Boka kan med hell plasseres et sted mellom Bridget Jones og Sammen , av andre referansepunkt av betydning nevnes filmen Shallow Grave – begynnelsen på boka er ren rip off av begynnelsen på nevnte film. Historien har vi både sett og hørt før, både bedre og værre. Det hele bygges opp mot en avslutning som minner om en Pedro Almodovar-film,nærmere bestemt «Kvinner på randen av nervøst sammenbrudd» og «Høye hæler«.Det vil si ganske så hysterisk.
Denne boken er totalt unødvendig, se heller en av de overnevnte filmene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar