fredag 9. september 2016

Odd Klippenvåg: Forventning og innfrielse
Bakpå boka står følgende:
» Dette er voksne historier, beretninger om hva voksenlivet koster, om tapet av kontakt med eget liv og om de uante forvandlingene som plutselig er blitt fullbyrdet under overflaten.Som tragedien inneholder alle novellene en avsløring, et sannhetens øyeblikk.Klippenvåg postulerer ikke disse øyeblikkene, han gir dem handling, han plukker mesterlig ut noen arketypiske, almenvoksne situasjoner, og plasserer dem i ulike familiekanstellasjoner i middelaldrene liv. Resultatet er sjokkerende.»
Det eneste som etter min mening er sjokkerende her, er at noen kan påstå at handlingen i disse novellene er » almenvoksne situasjoner og arketypiske». Da er ikke undertegnede voksen, og har ingen planer om å bli det heller.
Denne samlingen inneholder åtte noveller.
» Sneipene i balkongkassen» åpner denne novellesamlingen. Jeg går ut i fra at alle foreldre kan kjenne seg igjen her, det handler om å komme hjem fra fest, betale barnevakten, og gå til sengs etter å ha tatt en røyk på verandaen. Etter denne forholdsvis dagligdagse og kjedelige beretningen, går det bare nedover. Det virker som forfatteren egentlig har lyst til å skrive pornografiske historier, men ikke helt tør å slippe denne siden fram. Derfor blir det bare til hinting,
og flørting med andre tendenser enn den hetero seksuelle misjonær varianten.
I » Et elskelig par» møter vi et middelaldrende ektepar, som har fått nye naboer på hytta. Ikke nok med at de nye naboene soler seg nakne, men de har begge to lyst på Mannen i huset. Han lar seg friste til en trekant med de nye naboene, kona ser dem, og sier at hun ikke har lyst til å være der mer.
I Novellen «Pus«, må vi lide oss gjennom en nevrotisk kjerrings begredelige liv i 30 sider, før vi får vite at hun bruker katten til å tilfredstille seg seksuelt.
«Materiens vellyst» handler om to brødre. Den ene oppdager at den andre onanerer foran tv’en og syns det er så patetisk at han må gå til det faste stedet sitt i parken, hvor han i mørket blir begjært og tilfredstilt av ikjente menn. 
Og på denne måten fortsetter det. 
Jeg finner ikke innholdet i denne boka på langt nær så sjokkerende som kjedelig. Skulle ønske forfatteren hadde mot nok til å virkelig sjokkere, det virker som han har lyst.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar