tirsdag 30. august 2016

Kjell Ola Dahl: En liten gylden ringKatrine er ung og vakker, har en pen kjæreste og jobber i reisebyrå.
Men hun er også tidligere narkoman, med fortsatt tilknytning til avvenningskollektivet Vinterhagen. På en fest der blir hun dårlig, besvimer og kaster opp. Hun ringer sin gode venn Henning og får han til å hente seg. De kjører en lang tur, har sex og koser seg, mens kjæresten hennes, Ole, drar på byen med noen av de andre festdeltagerne.
Denne natta blir Katrine drept. Nå er det opp til politiførstebetjent Gunnarstranda og hans assistent Frølich og finne ut hvorfor hun matte dø. Ligger løsningen i hennes fortid som rusmisbruker , eller har drapet forbindelse med personalet ved kollektivet?
Kjell Ola Dahl har her levert en langtekkelig og kjedelig kriminalroman. Etter en pangstart som egentlig bare er en finte, tar det hundre år før det skjer noe. Lange scener med kjedelige karakterer fører til slutt til drapet, men det etterfølges av lange kjedelige avhør og samtaler.
Ingen av karakterene er spesielt troverdige og historien er tynn. Når løsningen endelig kommer, leser jeg den med vantro, er det mulig å gjøre det så lettvint?
Denne romanen bør oversees

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar