mandag 1. august 2016

Michael Connelly: Angels FlightEn mann og kvinne blir funnet myrdet i en vogn på toppen av kabelbanen Angels Flight i Los Angeles. Mannen er en av politiets mest forhatte personer, den svarte advokaten Howard Elias. Elias har gjort det til sitt levebrød å saksøke politiet. Elias var advokaten til den farvede Michael Harris  som ble anklaget for å ha bortført og myrdet vesle hvite Stacey Kincaid. Fingeravtrykkene hans ble funnet på en skolebok på soverommet hennes, og liket ble funnet rett ved der han bodde.Fra første stund påstår Harris at bevisene var plantet av politiet, som han hevder mishandlet han under avhørene.
Kriminalbetjent Harry Bosch får ansvaret for etterforskingen av dobbeltdrapet. Han blir mer og mer overbevist om at der er en sammenheng mellom de to sakene, og at Harris er uskyldig. Greier han å finne ut hvem som drepte Stcey, finner han kanskje også Elias` morder. Han oppdager at Elias kjente morderens identitet og aktet å avsløre han i rettsalen. Han finner også de anonyme brevene som ga Elias de rette tipsene. 
Å etterforske forbrytelser som involverer farvede og politimenn i Los Angeles er som å stikke hodet i en kruttønne – Rodney King saken er bare et eksempel. En sak som denne kan tenne en ny gnist i byen, kaos og opptøyer venter. Harry Bosch får bruk for all sin kløkt i dette betente virvaret av mord, rasisme, pedofiliringer, uærlige kolleger og politisk motiverte overordnede. Ikke minst må han ha is i magen da mektige krefter prøver å få han fjernet, samtidig med at kona forlater han. 
Michael Connelly, tidligere kriminalreporter i Los Angeles Times, skildrer et USA som er langt fra glamorøst fordi han mener at en god kriminalroman ikke bare skal inneholde drama og action, men også være en fortelling om mennesker av kjøtt og blod.Dette klarer han bra, karakterene er troverdige og menneskelige, plottet intrikat og uventet. Han er en god forteller som leverer en spennende og bra skrevet bok.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar