søndag 10. juli 2016

Alicia Gimenez – Bartlett: Mørke netter i Barcelona

               
               Spansk krimserie


Petra Delicato er politiinspektør i Barcelona hvor en uteligger blir funnet drept på en benk. Vitner sier det var skinheads som banket han ihjel. Ved nærmere undersøkelse viser det seg at han var død, før han fikk juling. Da enda en uteligger blir funnet drept rett etter at Petra har snakket med han, kan det synes som om en seriemorder går løs. En som er ute etter å ta livet av byens løse fugler? Eller er det nynazister? Og hva har en dømt svindler med forkjærlighet for antikke møbler med saken å gjøre?
Petra og assistent Fermin Garzon har dårlig tid med både politimesteren og pressen på nakken, så det passer dårlig med en ny, eksentrisk elsker på toppen.
Alicia Gimenez – Bartlett er med serien om Petra Delicado blitt en av Spanias mest populære forfatter. Hun ble i 1997 kåret til Spanias beste kvinnelige forfatter. Hun har skrevet syv bøker om Petra Delicado og ble i januar tildelt Spanias eldste og mest prestigetunge litteraturpris, Premio Nadal.
Heltinnen her, Petra, er middeladrende, skilt flere ganger, rik, ironisk, sterk og sinna. Og til å begynne med irriterende.
Boka skrives i jeg-form og det er Petra som snakker hele tiden. Til tider et svumende språk, og til tider lite sannsynlig. 
Petras privatliv tar for mye plass. Intrigen var ikke spesiellt god, og slutten et antiklimaks. Når det er sagt, så ble jeg mer begeistret for Petra jo lenger ut i boka jeg kom.
Juritzen forlag har gitt ut to Petra-bøker til; Tomt rede og Klostergangens stillhet. Jeg har tenkt å gi sistnevnte en sjanse for å se om jeg kommer bedre overens med Petra.
Tror hun er en krimheltinne man enten elsker eller hater.FBFF901B-AA35-4925-8725C86DADA542CE-A991BDEF-37D2-4207-ADEA3997766C61C6

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar