mandag 4. juli 2016

Jan Wallentin: Strindbergs stjerne,
Adskilt i hundre år, skjult i mørket. Sammen utgjør de nøkkelen til verdens mest bevarte hemmelighet. Nå kommer de frem i lyset, og jakten kan begynne.
En gruvedykker finner et gammelt kors og et skjelett. Etter å ha kontaktet historiker Don Titelmann blir han drept. På slutten av 1800- tallet forsvinner tre svenske polarforskere i Arktis. Svært få kjenner til ekspedisjonens egentlige formål, og hvorfor de hadde med seg en stjerne og et kors. Historiker Don Titelmann dras mot sin vilje inn i en heseblesende jakt på stjernen som sammen med korset utgjør en nøkkel. Hemmelige organisasjoner våkner til liv fra sin slumrende tilværelse og hiver seg med i jakten. Rekker Don å samle artefakten og løsningen på mysteriet før medlemmer av en hemmelig orden med nazi-sympatier tar livet av ham i jakten?
Jan Wallentin (f. 1970 ) er journalist og bosatt i Stockholm. Strindbergs stjerne er hans debut. Boken er under utgivelse i fjorten land.
Dette er en vidunderlig eventyrfortelling. Tenk Dan Brown møter Clive Cussler. Det er heseblesende moro, mysterier, hemmelige brorskap, og den motvillige pilleknaskende medikamentmisbrukeren av historiker som en slags antihelt.
Denne boka ser jeg for meg som actionfilm

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar