søndag 24. juli 2016

Patricia D. Cornwell: SydkorsetJudy Hammer er ny politisjef i Richmond, Virginia. Hun vil effektivisere politiet og bekjempe den stigende kriminaliteten sammen med sine venner Virginia West og Andy Brazil.Gjennom disse tre får vi skildret politiets daglige arbeid for å opprettholde lov og orden og samtidig Hammers vanskelige møte med fiendskap og mistillit i sin nye hjemby og fra politistyrken hun er satt til å lede. 
Spesielt vanskelig blir det når en serie minibankran ender med drap. En kjent statue skjendes på kirkegården og noen har hacket seg inn i politiets computer system og lagt inn fisker på politiets kriminalkart over byen. Hvor er sammenhengen, hvis den finnes…
Da undertegnede er stor og hengiven fan av Cornwell er det med tungt hjerte jeg må skrive at denne boken ikke var spesielt spennende, interessant eller underholdene. Med sine bøker om rettsmedisineren Kay Scarpetta og mordetterforsker Pete Marino har Cornwell etablert seg som et av de store navnene i kriminallitteraturen. 
Cornwell har vært kriminalreporter og dessuten jobbet som data analytiker ved Rettsmedisinsk institutt i Virginia. Hun skriver gnistrende godt om ting hun kjenner til og vet å bygge opp en intrige. Denne evnen har gitt henne masse priser. Dette klarer hun desverre ikke like godt i denne siste boken, Sydkorset. Hovedpersonene er ikke interessante og plottet er ikke særlig originalt. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar