onsdag 13. juli 2016

Jørgen Brekke: Nådens omkrets,


Edgar Allan Poe museet i Richmond, Virginia blir den gamle konservatoren funnet drept. Han er flådd og hodeløs. En bibliotekar blir funnet flådd i et bokhvelv i Trondheim. Hva kan disse menneskene ha til felles? Kan det ha sammenheng med den 500 år gamle skinninnbundne boken etter Johannes prest, den såkalte «Johannesboken»?
Politiet i Virginia, USA, og i Trondheim må samarbeide da flere ansatte på biblioteket forsvinner, og tiden er knapp hvis de skal unngå å finne flere flådde lik.
Jørgen Brekke (f. 1968) fullførte studier ved NTNU og bosatte seg i Trondheim, med kone og tre barn. Han har de siste årene jobbet som frilansjournalist ved siden av deltidsjobb i omsorgsyrker. Nådens omkrets er hans debutroman og allerede før lansering i Norge er boken solgt til flere land, bl.a Sverige, Danmark, Finland, Nederland, Russland, Tyskland og Brasil.
Og det er ikke så rart! Dette er nærmest perfekt krim. Her er en spennende historie, med mystikk og referanser fra middelalderen og frem til i dag. Her er blodige mord, disseksjoner, sjeldne bøker, eksentriske samlere og akademikere. Skadeskutte mistenkte og kreftsyke etterforskere. I tillegg er lokalhistorien flettet inn som et effektivt bakteppe. Historien og intrigen fungerer fantastisk, dette er en bok det er så og si umulig å legge fra seg.
Jeg sier som Tom Egeland gjør på forsiden: » …et blinkskudd av en roman
Alle bør løpe og kjøpe denne!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar