onsdag 6. juli 2016

Mary Higgins Clark: Skyggen av ditt smil

Barnelegen Monica Farells far var adoptert og brukte store deler av livet på leting etter sin biologiske familie. Monica derimot er fornøyd med tingenes tilstand. En tidligere pasient er på mirakuløst vis blitt frisk, og hun er innkalt av den katolske kirke til å vitne om at det er et mirakel. Guttens mor mener han er frisk fordi hun ba til en tidligere nonne om at han skulle bli frisk, og denne nonnen, Catherine, er under etterforsking med tanke på å bli gjort til helgen.
Samtidig er 82 år gamle Olivia Marrow full av kvaler. Hun har lovet sin forlengst avdøde mor å aldri avsløre en familiehemmilighet. Olivia tar kontakt med Monica for å snakke med henne, men blir myrdet bare timer før Monica kommer. Samtidig blir moren til en av Monicas pasienter funnet drept.
Har disse dødsfallene noe til felles, bortsett fra at Monica befinner seg i periferien?
Mary Higgins Clark har skrevet mer enn 30 romaner som har toppet bestselgerlistene verden over, og tilsammen har hun solgt over 80 milliioner eksemplarer.
Det er kanskje ikke så rart. Hun har funnet en slags formel som alltid fungerer. Det er lettlest og velskrevet krim, uten for mye bestialitet eller for kompliserte karakterer. Det er underholdende krim, som ikke får deg til å ligge søvnløs. Krim som passer for alle i alle aldre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar