torsdag 7. juli 2016

Renate Nedregård: MirakelUngdomsbok for Idol generasjonenRakel synger i Ten sing kor i Bergen sammen med venninnene. Hun er forelsket i dirigenten Johannes, som nettopp har lagt merke til henne. Livet er herlig. Hun følger sin venninne til Idol-audition, men ender opp med å bli en av finalistene selv. Hun vinner riktignok ikke, men det er starten på hennes internasjonale karriere som popstjernen Miracle. Hun topper hitlistene og og turnerer verden rundt.
En dag får hun en mail fra Norge. Johannes vil ha henne til å synge med det ganle Ten sing koret på en jubileumskonsert. Dette er bra presse, men er Rakel klar for å møte sin egen fortid?
Renate Nedregård (f. 1977) bor i Bergen, og er utdannet TV-journalist. Hun har jobbet som reporter i NRK og TV 2. Mirakel er hennes første roman.
Nedregård har skrevet en tidstypisk ungdomsroman som fungerer svært godt. Rakel er troverdig både som tenåring og diva. Beskrivelsene av Ten sing miljøet er gode, det samme er Idol/TV-produksjonsbiten. Rakels reise fra Bergen til verdensdiva via Ten sing-miljøet og hennes Gudstro er fungerende og nydelig.
Dette er fin og lettlest ungomsbok, som jeg antar tenåringer vil like godt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar