lørdag 9. juli 2016

Belinda Bauer: Blacklands

12 år gamle Steven Lamb bruker all sin fritid til å grave etter lik. Det vil si, han leter etter liket til sin onkel som ble drept av en pedofil seriemorder for nærmere 20 år siden. Morderen er tatt og sitter fengslet, men har aldri oppgitt hvor han har gravd ned liket etter Billy.
Stevens familie har aldri kommet seg etter drapet, og Steven håper at ved å finne levningene etter onkelen, vil familien komme over sorgen.
I et desperat siste forsøk på å finne onkelen, skriver Steven brev til morderen, Arnold Avery, og spør hvor han begravde Billy.
Han sitter inne på livstid, og har god tid til å svare på brev.
Dette er starten på en katt og mus lek, som kuliminerer med at Avery rømmer fra fengselet.
Men klarer Avery å oppspore Steven?
Belinda Bauer er oppvokst i England og Sør- Afrika, men bor i dag i Wales. Blacklands er hennes første kriminalroman. Hun er den første debutanten på nesten 40 år, som har vunnet den prestisjefylte bristiske krim – prisen Gold dagger.
Dette er en bok som forstyrrer. Bauers tar oss med inn i tankene til den pedofile Avery på en overbevisende måte. Hennes beskrivelse av Stevens dysfunksjonelle familie, og hans desperate kamp for å rydde opp, likeså. Det er en mørk og slitsom bok, men man kan ikke la vær å bli glad i lille Steven og heie på han.
En debut det er verdt å lese.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar